Hopta chce byť predsedom i poslancom PSK

22.11.2005 Prešov

Prešov 22. novembra (TASR) - Predseda strany Úsvit Ivan Hopta kandiduje do volieb predsedu i poslancov Prešovského samosprávneho kraja (PSK). Opakuje tak svo...
Prešov 22. novembra (TASR) - Predseda strany Úsvit Ivan Hopta kandiduje do volieb predsedu i poslancov Prešovského samosprávneho kraja (PSK). Opakuje tak svoj krok z roku 2001.
Vtedy ako nominant a člen Komunistickej strany Slovenska (KSS) získal vo voľbách predsedu viac ako šesť tisíc hlasov, čo bolo necelých päť percent z celkového počtu hlasujúcich. Zároveň sa ako jediný za KSS dostal do 60-členného krajského zastupiteľstva.

Na dnešnej tlačovej konferencii v Prešove Hopta zdôraznil, že k rozhodnutiu opätovne kandidovať do volieb predsedu PSK ho priviedlo zloženie tých, ktorí sa o tento post uchádzajú. \"Ani jeden z nich sa nehlási k socializmu, \" vyhlásil. Dnes už bývalý člen KSS konštatoval, že keby KSS v Prešovskom kraji postavila vlastného kandidáta do volieb, on by do nich nevstúpil. Naopak - podporil by ho.
Hopta očakáva na základe svojich poznatkov z predvolebných stretnutí, že viaceré ľavicové strany sa môžu dočkať veľkých negatívnych prekvapení. \"Nepotvrdia svoje celoštátne preferencie, \" povedal.
Hopta žije v Humennom, má 47 rokov, tri deti, pôvodným povolaním je učiteľ. Od roku 2002 je poslancom Národnej rady SR, voliči mu dali dôveru aj vo voľbách členov mestského parlamentu v Humennom.
Úsvit ako nová strana okrem Hoptu stavia do volieb predsedov vyšších územných celkov (VÚC) ďalších piatich vlastných nominantov a približne 80 kandidátov na krajských poslancov v 33 volebných obvodoch všetkých VÚC. Najsilnejšia je kandidátka Úsvitu do volieb poslancov zastupiteľstva PSK. O dôveru voličov sa uchádza 31 kandidátov, z nich je 18 žien.
 

Vyberte región

mark